<$BlogRSDUrl$>

13.11.03

Skrivande bønder 

I dag lanserer Samlaget den nye boka til Jostein Fet, Skrivande bønder. Vel, vi som var på Boknatta i Aasen-tunet for ei veke sidan, fekk med oss tjuvstarten. Lanseringa finn stad på Høgskulen i Volda.
"Lesande bønder" fekk stor fagnad, og mange har sett fram til den nye boka. Fet si forsking har ført til at vi må revidere og nyansere mykje av det vi hittil har trudd om lese- og skrivekunne i det gamle norske bondesamfunnet. I ein internasjonal samanheng er denne type historisk orientert ”literacy”-forsking svært aktuell, og Fet si forskning har fått begeistret mottaking blant fagfolk på feltet.
...
I Skrivande bønder analyserer Fet kva bøndene har skrive. Han følgjer slektsledd i innskrifter i biblar, allmanakkar, huspostillar og annalar, gripande sitat frå talrike brev, ulukkelege (og vellukka) kjærleiksbrev, skrekkskildringar frå soldatar i krigen (1808), klagesongar og innskrifter om ulukker og uår. Fet analyserer den språklege kompetansen til skrivarane – norvagismane, ortografien og korleis dei valde sine skriftlege førebilete. Fet gjennomgår også utviklinga av skriveopplæringa i skulen.

Oppdatering, fredag 14. november: Les omtale av presentasjonen i Sunnmørsposten.

Send ein kommentar.
# lagt inn 13.11.03 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?