<$BlogRSDUrl$>

7.4.05

Biografiperformance 

I serien "Stader eg ikkje var": Bergens Tidende har sett teaterkritikar Jan Landro til å melde gårsdagens doktordisputas i medievitskap i Bergen. Det gjer han under tittelen "Når akademia danser for media." Kortversjon:
Doktordisputas over «Mitt liv var draum. Ein biografi om Olav H. Hauge»
Performance
Regi: Jostein Gripsrud
Scenografi: SV-fakultetet, UiB
Hovedrolle: Knut Olav Åmås
Biroller: 1. opponent Toril Moi, 2. opponent Idar Stegane
Auditoriet, Ulrike Pihls hus
Terningkast 4
Elles blir Toril Mois rolleprestasjon vurdert som den beste. Noko seier meg at disputasen ikkje er heilt avslutta enno. Landro leverer nemleg følgjande finale, som neppe kjem til å få stå ukommentert:
En ting er helt klart etter denne disputasen. Tema var ikke boken som medium, noe Jostein Gripsrud har brukt som forklaring på at Institutt for informasjons- og medievitenskap inviterte Åmås til å disputere hos dem. Ingen fra det faget var heller opponent. Her er det snarere tale om at en av landets mest bevisste personlige merkevarebyggere (Åmås) skulle hentes til Gripsruds institutt for å bidra til merkevarebyggingen av det. Slikt skjer jo i kampen om studentene, doktorandene og pengene. Så kan man i ettertid lure på hvilket fag Åmås nå har fått doktorgrad i, og om det i fremtiden blir praksis ved UiB å godkjenne doktoravhandlinger uten en tese.
Les meir.
# lagt inn 7.4.05 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?